Nyheter

Två Inkubera-bolag får ny finansiering av Vinnova

Mikael Eckard, Exagard och Viktoria Lindqvist, B-Engaged.

Vinnovas Innovativa Startups är en årlig utlysning med fokus på produktutveckling. I år fördelades 28 miljoner på 93 bolag. Två av dem varav två Inkubera-bolag.

B-Engaged genomför medarbetareundersökningar som med hjälp av AI förvandlas till konkreta åtgärdsförslag och handlingsplaner. Det Vinnova nu finansierar är en vidareutveckling av programvaran. Idag kan B-Engaged ge åtgärdsförlag till cheferna, men i framtiden ska förbättringsförslag även kunna ges till medarbetarna.
– Vi vill hjälpa våra kunder att skapa en hållbar arbetsmiljö inom områden som inkludering, jämställdhet, målarbete, kompetensutveckling, hälsa och välmående, säger Viktoria. Lyckas vi med näst steg i utvecklingen, har vi den första kända lösningen där man sammanför de två mest centrala HR–processerna – ledarskap och medarbetarskåp – i en och samma modell.

Även Exagard får finansiering på 300 000 kr av Vinnova. Bolaget utvecklar en unik lösning för att säkerställa att rätt kompetens kring säkerhet, till exempel vid en olycka är, implementeras på alla nivåer i företag och organisationer.
– Pengarna från Vinnova gör det möjligt att utveckla en 2.0-version av vår produkt, säger grundaren Mikael Eckard. Det betyder jättemycket för oss.

Mikael har gjord det mesta av jobbet kring ansökan själv, men har också fått coachning av Mattias Jonsson på Inkubera.
– Jag fick en grundläggande genomgång och sedan löpande coachning, som har förbättrat min ansökan säger Mikael.

Mattias Jonsson är nöjd med resultatet av årets ansökningar.
– Sex av våra bolag ansökte och två fick finansiering, alltså 33 %, berättar han. Det är klart över genomsnittet för hur många ansökningar som går igenom. Jag ser det som en god kvalitetsstämpel på att våra bolag håller en hög nivå.

 

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.