Nyheter

”Det här är avgörande för vår framtida tillväxt”

Johan Rydberg, Elin Norrbin, Hannes Grafström och Henrik Andershed på Embrace Safety.

Johan Rydberg, Elin Norrbin, Hannes Grafström och Henrik Andershed på Embrace Safety.

Embrace Safety hjälper kommuner, polisen, bostadsföretag med flera organisationer att förebygga brott och främja trygghet bland befolkningen. Kriminologisk forskning ligger som ett fundament till företagets kompetens – företagets grundare, Henrik Andershed, är professor i kriminologi vid Örebro universitet. Företaget är inte stort, men växer snabbt. Vd, Johan Rydberg, kan blicka tillbaka på ett mycket framgångsrikt 2022.
– Förra året fördubblade vi vår omsättning jämfört med 2021. Det beror både på att våra befintliga kunder köper mer tjänster av oss och att flera nya kunder har tillkommit.

Två av de nyare kunderna är extra prestigefulla. Dels Göteborg Stad, som efter att ha analyserat Embrace Safety i 18 månader kommit fram till att de vill investera i systemet. Dels Helsingborgs kommun, som allmänt betraktas som ledande inom det kommunala brottsförebyggande arbetet.
– Det betyder jättemycket för oss att de här två kommunerna väljer Embrace Safety. Det ger en tydlig signal till övriga kommuner att vi verkligen håller måttet, säger Johan.

Sedan ett år tillbaka deltar Embrace Safety i tillväxtprogrammet Swedish Scaleup som Inkubera driver med flera andra inkubatorer i östra Mellansverige.
– Det har funkat bra hela vägen, säger Johan. Bland de första sakerna vi gjorde var en hållbarhetsanalys, något som vi saknade. Den fick oss att bättre förstå på hur vi konkret ger ett bidrag till våra kunder ur ett hållbarhetsperspektiv. Dessutom är sammanställningen något som våra kunder efterfrågar.

En bärande tanke i Swedish Scaleups är stor lyhördhet gentemot företagen snarare än förutbestämda insatser. Embrace Safety var i stort behov av att genomföra ett kvalitetsarbete, något som programmet var med och finansierade.
– Kanske låter det inte så spännande med kvalitetssäkring, men för oss är det helt avgörande för att vi ska kunna fortsätta växa – inte minst eftersom det kommer ny lagstiftning nästa år. Det vi nu genomför är en certifiering enligt ISO 27001 som fokuserar kring informationssäkerhet. Vi hanterar en del känslig information och för våra kunder är det ett krav att vi kan hantera exempelvis personuppgifter på ett säkert sätt.

Embrace har vuxit snabbt. Bolaget har nu över 50 kommuner i kundstocken och är just i färd med att utöka sin personalstyrkan från fem till sju personer.
– Ja, det rullar på bra, säger Johan. Men fortfarande finns det mycket att göra. Majoriteten av kommunerna i Sverige använder ju ännu inte Embrace och generellt finns det som alla vet mer att göra för att bygga ett tryggare samhälle. Det är det som driver oss allra mest.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 20 juni

Alga Insulation till final i Venture Cup

Venture Cup är Sveriges största tävling för entreprenörer och startups. Den 10 oktober samlar Venture Cup hela Sveriges entreprenörsnätverk i Helsingborg för att hylla och fira morgondagens startup-stjärnor. På plats kommer 16 finalister som vunnit priser på Venture Cups Regionfinaler under våren och som på Sverigefinalen tävlar om fler priser samt det ärofyllda priset Startup of the Year. Med i finalen är bland annat Alga Insulation som vann SKAPA Talang i Örebro län 2023.

onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av den datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export?Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.