Nyheter

Svenska Spel – ny kund hos B-Engaged

Viktoria Linkqvist, Cristian Libardo och Maria Nettersand

Inkubera-bolaget B-Engaged fortsätter att lägga stora bolag till sin kundstock. Senaste tillskottet, Svenska Spel, är dock utan tvekan det mest välkända. Den statliga speljätten har nu tecknat ett avtal som innebär att B-Engageds verktyg för medarbetarundersökningar kommer att användas för koncernens 2 000 anställda under minst två år.
– För oss är det ett genombrott på flera sätt, säger Maria Nettersand, delägare på B-Engaged. Dels är Svenska Spel en stor välkänd referenskund, dels tar vi ett steg närmare offentlig sektor eftersom Svenska Spel lyder under lagen om offentlig upphandling.

B-Engaged hjälper företag och organisationer att öka engagemanget hos sina medarbetare. B-Engaged kan med hjälp av en vetenskapligt verifierad frågemodell och kvalificerad AI-teknologi ringa in de områden som är i störst behov av förbättringar. Från resultatet och de identifierade förbättringsområdena presenterar sedan den artificiella intelligensen konkreta förslag på hur cheferna kan förbättra sitt ledarskap för att öka engagemanget.

Maria Nettersand menar att B-Engaged erbjuder en lösning som särskiljer dem från konkurrenterna.
– Jag skulle säga att största skillnaden mellan oss och våra kollegor är enkelheten – att vägen är kort från undersökning till positiva förändringar. Med hjälp av vår modell skapas en tydlighet. Vi har fokus på att åstadkomma förbättringar genom att visa vilka faktorer som har starkast påverkan på medarbetarengagemanget, ge förslag på åtgärder för att öka engagemanget och sedan följa upp arbetet på ett strukturerat sätt.

Svenska Spel, som vid upphandlingen värderade anbud från flera av konkurrenterna, gav B-Engaged höga betyg för kvaliteten i tjänsten och användarvänligheten.
– Det gör mig lite extra glad, säger Maria. Det visar att vi har lyckats skapa en kvalificerad tjänst som samtidigt är enkel att både använda och förstå. En viktig orsak tror jag är vårt gränssnitt som är användarvänligt och intuitivt.

B-Engaged startade i september 2018 och blev snabbt ett Inkubera-bolag. Svenska Spel är företagets fjärde kund med över 1 000 anställda. B-Engaged växer snabbt och kunde den senaste veckan hälsa ytterligare två nya kunder välkomna.
– Vi känner att vi har vind i seglen och vi växer faktiskt snabbare än vi trodde var möjligt när vi drog igång. Inkubera har definitivt hjälpt till att öka vår tillväxttakt, säger Maria.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


onsdag 19 juni

Uppskattat meetup kring blockchain, krypto och rekrytering

Fredagen 14 juni höll Inkubera ett meetup på Creative House. Ett 20-tal personer från Inkubera-företag och övrigt nätverket slöt upp. Johannes Norrbacka från Monetax höll en uppskattad föreläsning om blockchain och kryptovaluta och Raman Ramalingam delade med sig av sinden datadrivna metod för rekrytering till startups som gjort att han har stora delar av världen som arbetsfält. – Det är kul att se hur Inkubera-företagen nätverkar och utbyter erfarenheter, säger Inkuberas vd, Fredrik Stenman. Det här är ett av sätten vi arbetar för att bygga en community.

onsdag 29 maj

Ny period för Vinnovas innovationscheckar

Nu öppnar en period för Vinnovas innovationscheckar. I Örebro län är det som Inkubera förmedlar dem till länets företag.  Nu finns chansen att ta del av nya innovationscheckar på upp till 100.000 kronor och infrastrukturcheckar på upp till 400.000 kronor. Små- och medelstora företag kan ta del av checkarna som kan användas inom tre områden – affärsutveckling, Infrastruktur (ex labb och demoanläggningar) samt Immateriella tillgångar. Sista dag för en intresseanmälan är 5 juni.

tisdag 28 maj

Kostnadsfria exportmöjligheter för företag som vill växa

Driver du ett innovativt företag som vill skala upp med hjälp med hjälp av export. Nu finns tre EU-projekt som erbjuder kostnadsfri hjälp att komma ut på exportmarknader. Projekten leds av Norrköping Science Park men även företag i Örebro län är välkomna att söka.

torsdag 16 maj

Skolado motverkar mobbning och psykisk ohälsa på fler än 50 skolor

Med "världens roligaste" digitala enkäter får skolbarn på drygt 50 svenska skolor berätta hur de trivs på skolan. Lärare och skolledning får snabbt sammanställningar av hur eleverna trivs och kan sätta in åtgärder om det behövs. Grundaren Ismael Hamoudi, som själv hade många kompisar som mådde dåligt under skoltiden, menar att Skolado gör stor skillnad för eleverna på de skolor där verktyget finns. "Att svara på Skolados frågor tar fem minuter och eleverna tycker att det är kul. Det gör att skolorna kan göra undersökningen ofta. Ett barn som inte mår bra måste få hjälp snabbt."