Nyheter

Svenska Spel – ny kund hos B-Engaged

Viktoria Linkqvist, Cristian Libardo och Maria Nettersand

Inkubera-bolaget B-Engaged fortsätter att lägga stora bolag till sin kundstock. Senaste tillskottet, Svenska Spel, är dock utan tvekan det mest välkända. Den statliga speljätten har nu tecknat ett avtal som innebär att B-Engageds verktyg för medarbetarundersökningar kommer att användas för koncernens 2 000 anställda under minst två år.
– För oss är det ett genombrott på flera sätt, säger Maria Nettersand, delägare på B-Engaged. Dels är Svenska Spel en stor välkänd referenskund, dels tar vi ett steg närmare offentlig sektor eftersom Svenska Spel lyder under lagen om offentlig upphandling.

B-Engaged hjälper företag och organisationer att öka engagemanget hos sina medarbetare. B-Engaged kan med hjälp av en vetenskapligt verifierad frågemodell och kvalificerad AI-teknologi ringa in de områden som är i störst behov av förbättringar. Från resultatet och de identifierade förbättringsområdena presenterar sedan den artificiella intelligensen konkreta förslag på hur cheferna kan förbättra sitt ledarskap för att öka engagemanget.

Maria Nettersand menar att B-Engaged erbjuder en lösning som särskiljer dem från konkurrenterna.
– Jag skulle säga att största skillnaden mellan oss och våra kollegor är enkelheten – att vägen är kort från undersökning till positiva förändringar. Med hjälp av vår modell skapas en tydlighet. Vi har fokus på att åstadkomma förbättringar genom att visa vilka faktorer som har starkast påverkan på medarbetarengagemanget, ge förslag på åtgärder för att öka engagemanget och sedan följa upp arbetet på ett strukturerat sätt.

Svenska Spel, som vid upphandlingen värderade anbud från flera av konkurrenterna, gav B-Engaged höga betyg för kvaliteten i tjänsten och användarvänligheten.
– Det gör mig lite extra glad, säger Maria. Det visar att vi har lyckats skapa en kvalificerad tjänst som samtidigt är enkel att både använda och förstå. En viktig orsak tror jag är vårt gränssnitt som är användarvänligt och intuitivt.

B-Engaged startade i september 2018 och blev snabbt ett Inkubera-bolag. Svenska Spel är företagets fjärde kund med över 1 000 anställda. B-Engaged växer snabbt och kunde den senaste veckan hälsa ytterligare två nya kunder välkomna.
– Vi känner att vi har vind i seglen och vi växer faktiskt snabbare än vi trodde var möjligt när vi drog igång. Inkubera har definitivt hjälpt till att öka vår tillväxttakt, säger Maria.

                     


Har du en innovativ idé?

Har du ett spännande projekt eller ett företag med en nytänkande affärsidé?
Hör av dig till oss!

Gör intresseanmälan

Nyheter


torsdag 15 februari

Spännande möten för Inkubera-företagen på GoWest

En delegation på fyra Inkubera-företag och två affärscoacher reste förra veckan till Göteborg för att delta på GoWest. Via speed dating fick företagen möjlighet att pitcha sina idéer för ett stort antal ängelinvesterare och investmentbolag. – Vi är jättenöjda. Deltagandet på GoWest gav verkligen mersmak, säger Fredrik Regin, vd på Truckzter.

fredag 9 februari

Tävla i Startup Venture Cup

Nu går det att anmäla sig till Startup Venture Cup, Sveriges största tävling för Startups. Alla företag där omsättning samt externt ägarkapitel understiger 1 mkr är välkomna att ställa upp. Utöver prispengar får företagen som deltar chansen att knyta nya kontakter, professionell feedback och skapa uppmärksamhet. En vinst i Venture Cup brukar både uppmärksammas av media och av investerare.

fredag 9 februari

Inkubera-företagen får IA-hjälp att söka patent

Som en av de första inkubatorerna i Sverige ger Inkubera sina företag hjälp att söka patent med hjälp av Lightbringer, en ny AI-tjänst. – Verktyget ställer rätt frågor till företagen som genomgår en patentprocess och leder dem steg för steg. Med hjälp av AI får företagen också hjälp att besvara frågorna, säger Julie Ammer, verksamhetscontroller på Inkubera.

måndag 5 februari

Deligate siktar mot börsen

Deligates och Inkuberas vägar korsades första gången 2016. Adam Vikström, Mattias Chahin och Lukas Wallströmer hade fått en idé om hur man skulle kunna lösa problemet med det omfattande matsvinnet, medan de jobbade på en ICA Maxi-butik . Sedan dess har Deligate varit ett Inkubera-bolag i omgångar. Idag, åtta år efter företagsstarten, siktar Deligate mot börsen.